Thursday, December 29, 2011

abah :(

Assalamualaikum...hm petng td...mak tepon,,pas2 cakp balik lmbat,,,sebab??abah mas0k wad...
sakit ulser perot asenye...hm...risau aq,,,,abag syam y tau 2 risau sngat dye tepon r...
dye ckp n aq,,,suh jage abah,,,jgn bagi abh mer0kok dah...hm...
aq pown x tau nak ckp g0ne dah n abah....abah ckp td,,,selalu teng0k org ats strecher,,
hari ni org teng0k abah pulak...hm..sbenanyer abh sakit mse duk dlm kete..lebey kurng kul 4..
tepon mak,,,tP mak x jawab..bnyk keje mse 2..abah pon duk je r kat seat kete...
abah x tahan sngat,,,minx r org y lalu kat c2,,,org 2 bawk kete smpai ke emergency...
sape r insan y tolng abah sy..terima kasih banyak2...hm..wad kat h0sp nie penuh..,
kena r tunggu kt Red z0ne dulu...lepas maghrib baru masuk..wad kenanga 12...
huh...sian abah,,,pas nie kena jage makan betul2...x leh makn pedas2....hm... 2 je r nak cite...
h0pe abah cepat semboh....sayang abah!! :) abah cept sembuh ea....
es0k adik melawat abah lagi.... :)

Wednesday, December 28, 2011

'hadiah'!!!

assalamualaikum...ari nie mak n abah keje mula kul 4....hu2..pagi2 tadi dyeorg g
Bentong,,x tau r cari barng ape abh 2...ham...balik2 je umah,,abh bg present kt aq,,,
durian kampong 2bakol!!!

warh!!!aq tau daa nk wat aper,,,huk2..mak suh bukk sumer, nak buat tempoyak..
Ya Allah,,,,sejarah lame b'ulang kembali...b'dar0h2 r tangan aq nak bukk sowng2..
hm,,dar0h 2 x kesah ngat,,,x de r sakit ngat,,,tP,,,banyak sangat kot!!!!
dan2 je aq je reti bukk durian,,,selain mak n abh,dyeorg nk p koje nanti...
huh!!abag aq 2 mane reti...aq b'dua je kt umah nie...huuaa!!!
huk2...prepare fizikal n mental...adoi2...nape mak beli bnyak sngat??
nk buat niaga tempoyak ke ape??....
nanti entah nak simpan kt mane aq pown x tau...
bukk durian x pe lagi,,,time nak asingkan dye nyer isi n bijik 2 aq paling paling paling malas!!!
sehari buat x abes!!kalu aq sowng r...tP nak harap kt sape ag?..hua2....
x m00oo....nanti 1 umah bau durian...caitt!!!pening2...
mak!!kenape buat adk cmnie??...huk2... pe2,,,redh0 je r.... :'(
durian durian....
duri durian kampong,,,wallaweyh...x leh lawan!!!

Tuesday, December 27, 2011

skype!!!

assalam..ollaa.. malam td abg syam skype!!dye kt Houston, Texas
bulat jea muke dye.hihihi...0k..abes smpe 2,,,hm..b0san giler cuti nieh!!! adoi2...
entah nak ckp per...k...nk labuhkan tirai malam nie..hehe..daa
skype !! huhu

assalamualaikum...

x dek y menarik tentang diri ini...hehehe 0m0m0m0... bwerkkss!! :p
 sekarang aq mula amalkan benda kt atas nie dalam kehidupan aq....
insyaAllah...same2 r kita mencari redh0nya...,
setiap hari kita belajar daripada kesilapan diri...
jangan lupa,,kita harus memerhatikan orang di sekeliling kita juga..
menegur kesilapan mereka,,,,dan belajar daripada kesilapan mereka...
just n0t beig a MUSLIM,,,you must aLs0 be a MUKMIN...
seorang MUKMIN adalah y melakukan segala perintah ALLAH
seorang MUSLIM tidak semestinya seorng MUKMIN...
sama2 kita perbaiki diri...
bukan untuk orang lain shj,,,untuk diri aq juga...

Sunday, December 25, 2011

assalamualaikum....

pernah x kita terfikir,,,berapa banyak wang y ibu bapa kita habiskan untuk kita???
cukup banyak...b0leh sampai beratus2 ribu...setiap sen y kita gunakan?....dR kita lahir,,sampai lah ke hari ini...
Alhamdulillah..kita masih hidup..b'syukur kepadaNya y masih memberi kita peluang untuk hidup,,peluang untuk m'cari bekalan akhirat kelak...aku b'syukur jugak,,,kedua ibu bapaku masih ada lagi... ya Allah.. aku sebenarnya x senang melihat ibu bapaku sering m'geluarkan duit untuk aku..m'hantar aku ke sana sini..hanya untuk hendak aku jadi terbaik...aku masih ingat,,masa aku selepas UPSR,,mereka nak sangat teng0k aku masuk MRSM...sampaikan pergi membuat rayuan di Putrajaya...aku dgn serba salahnya,,pergi je r..tapi..
rezeki aku hanya di Bahaman...sekolah rancangan khas...maaf mak n abah,,adik x layak masuk sekolah y diimpikan mak abah...Alhamdulillah,,semasa PMR aku m'dapat keputusan 7A 1B...walaupun bukan straight A..aku bersyukur sangat...impian nak ke sekolah lebih baik lagi tidak kesmpaian krn result sebegitu utk pelajar perempuan,,amatlah tipis untuk melanjutkan pelajaran ke sekolah lain....aku stay je kat Bahaman 2...banyak aku belajar kat situ...aku pun berkawan dgn org2 y baik...pelajar semua baik2..sekolah 2 agak dikawal ketat oleh cikgu..sebab 2 pelajarnya kurang membuat masalah disiplin b'banding budak sekolah harian... guru2 tidak ambil kisah sangat pasal pelajar,,,sekali lagi aku b'syukur sangat sekolah di SMK Datuk Bahaman..walaupun ada orang cakap sekolah 2 agak pendalaman...aku x kisah...sekarang aku menunggu keputusan SPM...menggangur di rumah...aku harap,aku dapat beri y terbaik untuk mak n abah....orang y paling aku nak sangat teng0k reaksinya masa aku bagi tau keputusan aku 2 adalah mak aku....aku harap dia akan gembira apabila m'dpt tau keputusn aku....Ya Allah... aku menantikan saat2 tu...aku lah harapan terakhir ibu bapaku utk melihat ank mereka masuk ke Universiti...insyaAllah... adk syng mak n abah sangat2!!! mak n abah d0akan adik ea!!....semoga Allah makbulkan impian aku...amin

Thursday, December 22, 2011

result pmr bahaman

assalam...sepanjang hari nie,,hujan je memnjang..memng best kalau tid0!!hahaha
result pmr keluar hari nie..dah b0leh check guna sms dahh..cuma perlu ms0kkn no IC jer..
kecanggihan dunia hari ini...senang jer...huhuhu SPM nak jugak cam 2!!! tp,,takot giler kot!!huhuu
Bahaman tahun nie,,,jatuh r result pmr...no 3..kalah n sbpi n tualang...adoii...b4 nie no 1.... x pe r...
ape2 t0p 3 ag...huhu tAhniah pada semua ea.... straight A's ade 25 orng..9org dpt 9A...y len tu 8A r...
100% lulos..Alhamdulillah...
firSt dlm Temerloh
sec0nd dlm temErloh
n inilah sekolah aq..
thiRd dlm tEmerl0h...

ape2  pown

Wednesday, December 21, 2011

~amali kereta~

hyep!!! malam nie memng penat giler...nak x nak je on9...
adoi..on jugak sebb nk bG mak n abah bals email a.Syam....huhu
tD dR pagi..kul 8 smpai kul 4.30 ade amali..b'diri jer...daa ujan sket2 mse tuh...red0h jer...
hm....es0k result PMR keluar...h0pe Bahaman dpt n0.1 lagi...insyaAllah b0leh punyer..
kalu x n0.1,,n0 2 pown jadi r...hehehe.....aq lapo giler nie...ad0ii......x derk selera nk makn...penat...aq nak opp awal arinie..mau tiD0 awl...hm....
penat oii.....

rindu gile sek nie...hm..m0ge dapat t0p 3 kayh!!!